
לאחרונה אנחנו עדים לנסיון מצד המערכת החינוכית בישראל להתאים עצמה לחינוך במאה – 21. ישנו רצון לעבור מתכנית לימודים המבוססת בעיקרה על תכנים לתוכניות לימודים המבוססת על שילוב בין תכנים לבין סביבות למידה מתקדמות המזמנות למידה עצמאית וחקרנית מצד אחד ואינטראקטיביות ושיתופיות מצד שני.
שימוש בסביבות למידה כאלה מחייב שינוי בספרי הלימוד המהווים את הציר המארגן של חיי היום יום בכיתה. המידע הלימודי המוגש לתלמידים בספר הלימוד המודפס מספק תוכן המוצג לקורא דף אחר דף באופן ליאנרי ורציף. תכניו של הספר המודפס מעודכנים למועד סיום כתיבתו. במדינת ישראל הוגדר אורך החיים של ספר לימוד בעשר שנים בהן המורה מטמיע אותו כראוי בתכנית הלימודים ובתהליך הלמידה, לאחר מכן הספר הופך חסר ערך.
המרכז לטכנולוגיה חינוכית פיתח בשנה האחרונה "כותר ספרי לימוד" .http://www.school.kotar.co.il/הספר הדיגיטלי יכול להיות לב השינוי לקראת חינוך ההולם את המאה – 21.
הי אילנית.
השבמחקאני מסכימה עם דברייך שתריך להתאים את תוכניות הלימוד למאה ה21 ולשלב את הספרים הדיגיטליים במערכת החינוך. הייתי שמחה לראות את השינוי הזה קורה בבית הספר שלי. נכון לעכשיו לצערי המורים ברובם עדיין נצמדים לתוכניות הישנות ולספרי הלימוד הישנים והבלויים....
דנית
ייי
השבמחקאילנית שלום,
השבמחקבמסגרת לימודיי לתואר שני התבקשתי לעיין בבלוגים מגוונים.
התחברתי לבלוג שלך משום שנושא זה מאוד מעניין אותי.
אני בהחלט מסכימה- מדיניות השיפור של בית הספר צריכה להיות על סדר היום וכן תומכת בבית ספר אוטונומי המקיים שיתוף פעולה מלא בין הדרגים השונים.
הייתי מאוד שמחה לו היו יותר בתי ספר מסוג זה בארצנו.
נופית קריספיל
אילנית שלום,
השבמחקשמי קרן אמיתי, קראתי את דברייך בבלוג זה בנושא הדור הבא של ספרי הלימוד, והתחברתי מאוד לדברייך. גם אני חושבת כי הגיעה העת להוציא מכלל שימוש את ספרי הלימוד המודפסים ולעבור לספרים מקוונים, היות שתוכניות הלימוד משתנות, מידע מתווסף ומתעדכן, הספרים מתבלים והמחיר כבד מבחינה סביבתית.לא כך אני חושבת בעניין ספרי הקריאה. אני כן חושבת שיש מקום לשמר את הדפים, לחוש את הספר ולהנות מחוויות הקריאה. בעניין כותר ספרי לימוד של מט"ח, אני מכירה חלק מהספרים ומה שמייחד אותם מהספרים המודפסים שיש שילוב של אמצעי מדיה שונים כגון: מצגות, סרטונים וכו', בהחלט שווה להיכנס ולהתרשם.