יום חמישי, 17 ביוני 2010


התחלות......

לאחר מבחנים והגשת עבודות נכנסים שוב למעגל העשייה והיצירה.
במסגרת הקורסים אליהם נחשפתי ביום הראשון ללימודים בסמסטר ג'. הקורס שילוב טכנולוגיות תקשוב בלמידה : היבטים בינלאומיים של ד"ר חגית מישר-טל משך את תשומת ליבי באופן מיוחד.
הקורס מדבר על הבשלות התשתיתית של רשת האינטרנט כמזמנת הזדמנות לסייע במימוש הזכות להשכלה לכל אזרחי העולם באשר הם ועל ההשלכות של עידן הגלובליזציה על ההיבטים התרבותיים ושיתופי הפעולה הבין-מדינתיים בשילוב טכנולוגיות תקשוב בלמידה.
כאשר מביטים לאחור קשה להאמין כי רק לפני שנים מעטות לא היה בית ללא ספרים , ספרי מידע, אנציקלופדיות וכד'. כל הורה שהפרוטה הייתה מצויה בכיסו דאג לעטר ולפאר את ספריית ביתו באותם כרכים המופעים באותו צבע ובאותם איורים כשרק מספר הכרך מבדיל ביניהם.
ההכרה בשינוי העמוק שחל עם השנים ועם התפתחות המחשב בשלהי המאה העשרים מעוררת התרגשות. לאחר שנים רבות בהם נכתבו ספרים אשר ניסו להקיף את הידע האנושי. (צעדים ראשונים ליצירת ספרים המקיפים את תחומי הידע העיקריים נעשו עוד ברומא העתיקה). כיום אנו יכולים בלחיצת כפתור להשיג כל מידע שנחפוץ בו .
כבר ב1985 נעשה מעבר מהכתוב לפורמטים שהפכו להיות דומיננטיים:האחד כתיבה על-גבי תקליטור (CD-ROM)- לקריאה באמצעות המחשב האישי. ובאינטרנט -לעיון חופשי או תמורת תשלום.
הויקיפדיה היא דוגמה לאנציקלופדית אינטרנט הפתוחה לעיון חופשי. הרעיון של זרימת מידע חופשי, עריכה, יצירה ושיתוף מעורר תקווה לעתיד הן בהיבט הלימודי והן בהיבט התרבותי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה